Recept 45**** (5 stemmen)

Kip met schorseneren

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Kip en gevogelte

tijd
25 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?
  • Altijd toegang tot je favoriete recepten
  • Maak zelf handige recept-collecties
  • Extra inspiratie via je persoonlijke magazine

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. 1 Versnijd de kip in de klassieke 8 stukken.
  2. 2 Zet een pot op het vuur en laat warm worden. Giet er een scheut olijfolie in en voeg een klontje Solo toe. Bak hierin de stukken kip tot ze langs alle kanten een mooie bruine kleur hebben gekregen. Haal de kip uit de pan.
  3. 3 Schil de wortels en versnijd in dunne schijfjes. Hak de ui fijn. Doe de wortelen en de ui in de pot waarin de kip gekleurd werd. Voeg ook de okkernoten toe. Laat 5 minuten zacht bakken.
  4. 4 Doe de stukken kip opnieuw in de pot. Voeg 10 cl water toe. Peper en zout. Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten zacht stoven. Roer regelmatig.
  5. 5 Schil de schorseneren met een fijnschiller. Versnijd ze in stukjes en doe ze onmiddellijk in water waar het sap van een citroen werd aan toegevoegd.
  6. 6 Breng water aan de kook, los er een eetlepel bloem in op en voeg de azijn toe. Kook hierin de schorseneren gedurende 15 minuten. Giet af en houd bij.
  7. 7 Maak de paddenstoelen schoon en versnijd in schijfjes. Bak deze gedurende 3 minuten op hoog vuur in wat olijfolie.
  8. 8 Voeg de schorseneren en de paddenstoelen bij de kip. Zet het deksel op de pot en laat nog 10 minuten stoven.
  9. 9 Werk af met fijngehakte peterselie en serveer.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door jenny100 op 28 oktober 2010 om 20u07

wil ook zo proberen,bedankt voor de tip

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie