kip met scampi of grote garnaal
Bereidingswijze
- Indien de scampi’s of garnalen nog rauw zijn deze gaar koken
- en uit hun pel doen.
- Kuis de paprika’s en snijd ze in blokjes
- Kuis ook de tomaat en verwijder de pitten zodat je alleen nog het vlees hebt van de tomaat
- Snijd dit ook in blokjes
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Maak de boter samen met de olijfolie goed heet in een pan
- en doe er dan de ajuin in
- Laat de ajuin glazig worden maar niet bruin kleuren
- Doe de kippeblokjes bij de ajuin in de pan
- Kruiden met de kippekruiden
- Doe daarna alles in een pot om te sudderen
- Doe er dan de garnaal of scampi’s bij
- Doe de paprikablokjes erbij
- En wat later de tomatenblokjes
- Doe er wat kippenbouillon bij en doe er ook twee koffielepels tomatenpuree bij
- Laat alles goed gaar worden
- Doe er dan als laatste de room bij en laat nog even doorsudderen
- Opdienen met kroketjes of frieten
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?