Kip met rijstsoep

Het is het soort soep dat ik tijdens de koudere maanden vaak in grote hoeveelheden laat sudderen.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Doe in een grote kookpot het water, de kip, zout, peper en kippenkruiden. Breng aan de kook, zet het vuur zachter. Dek af en laat sudderen tot de kip gaar is, 25 à 30 minuten.
  2. Haal de kip uit de bouillon. Als het voldoende is afgekoeld, verwijder dan het vlees van de botten; gooi huid en botten weg. Snijd de kip in hapklare stukjes. Voeg kip en de overige ingrediënten toe. Breng aan de kook, zet het vuur zachter. Dek af en laat sudderen tot groenten en rijst gaar zijn, 25 à 30 minuten.
  3. 128 calorieën, 1 g vet (0 verzadigd vet), 51 mg cholesterol, 543 mg natrium, 7 g koolhydraten (0 suikers, 1 g vezels), 21 g eiwit

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 15 maart 2021 om 07u12

Goed gevulde wintersoep!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?