Recept 55***** (2 stemmen)

Kip met rijst, currysaus en ananas

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

rijst en noedels

tijd
30 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking. Afgieten en mengen met de helft van de peterselie.
  2. Snijd ondertussen de schijven ananas elk in stukjes. Pel en snipper de ui.
  3. Bestrooi de kipfilets met kerriepoeder en wat zout.
  4. Verhit de margarine in een ruime koekenpan, wacht tot de bellen zijn weggetrokken en bak de kipfilets om en om goudbruin en gaar, 10-15 minuten.
  5. Verwarm ½ eetlepel margarine in een steelpannetje. Bak de ui 3 minuten, roer de ananas en de Currysaus erdoor en laat de saus zachtjes warm worden.
  6. Schep de rijst op 4 (warme) borden, schik de kipfilets erbij, schep de saus erover en bestrooi met de rest van de peterselie.
Tip

In plaats van ananas is het ook heel smakelijk om appel, banaan of mango aan de saus toe te voegen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?