Kip met reuzegarnalen in amandelsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 12 reuze garnalen
  • 1 el olie
  • 2 fijngehakte sjalotten
  • 380 ml gevogeltefond
  • 75 gr blanke amandelen
  • 300 gr kipfilethaasjes
  • kipkruiden of kruiden naar eigen keuze
  • 25 gr boter
  • 1 teentje fijngehakte look
  • 100 ml zoete witte wijn
  • 125 ml crème fraiche
  • peper& zout

Bereidingswijze

  1. Pel de garnalen en bewaar de schillen. snijd de garnalen op de rug open en verwijder het zwarte darmkanaaltje.
  2. Verwarm in een pannetje de olie en fruit de sjalotten en de schalen van de garnalen zachtjes in 5 minuten.
  3. Roer regelmatig door.
  4. Voeg de gevogeltefond toe en kook zachtjes 10 minuutjes.
  5. Zeef de fond boven een kommetje en druk de garnaalschillen goed uit.
  6. Maal de amandelen zo fijn mogelijk.
  7. Bestrooi de kiphaasje met de kruiden.
  8. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip rondom bruin en gaar in ca. 8 minuten.
  9. Bak de garnalen de laatste 2 minuten mee.
  10. Schep alles uit de pan.
  11. Voeg de mandelen en knoflook toe en bak al roerend 1 minuut in het bakvet.
  12. Voeg de ingekookte fond toe en laat alles zachtjes 5 minuutjes sudderen.
  13. Roer de crème fraîche erdoor en breng de saus nog een maal aan de kook.
  14. Schep de garnalen en de kip weer in de saus en verwarm het geheel goed door.
  15. breng de saus pittig op smaak met zout en peper.
  16. Serveertip:
  17. Lekker met rijst of pasta en een salade
  18. .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?