use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip met paprika en kruidenkaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip met paprika en kruidenkaas

Kip met paprika en kruidenkaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g kruidenkaas
  • 4 kipfilets van 150 g
  • 1 blokje Knorr Finesse bouillon kip
  • 1 kruidentuiltje (blaadje laurier, takje tijm en peterselie)
  • 0.8 dl melk
  • 3 el Solo Vloeibaar
  • 1 paprika
  • roux
  • 1 ui
  • 0.5 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 1 wortel

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de kipfilets, de stukjes ui en wortel in de Solo margarine. Voeg de wijn en de melk toe en laat tot de helft inkoken. Voeg het water toe, los het bouillonblokje op en laat de kruiden er 15 minuten in trekken.
  2. Blancheer de paprika's, schil ze en snijd ze in blokjes. Haal de kipfilets uit de saus en houd ze warm. Zeef de saus, bind ze met de roux en voeg vervolgens de kruidenkaas toe.
  3. Laat het geheel even koken, voeg de paprika toe en kruid eventueel met peper en zout. Serveer met rijst of pasta!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.