Ingrediënten voor 4 personen
- 1 stuk braadkip
- 4 stuks aardappelen (grote)
- 1 naar smaak olijfolie
- 1 stuk citroen (in kwartjes)
- 5 takjes rozemarijn
- 2 eetlepels dragon (gehakt)
- 2 eetlepels basilicum (gehakt)
- 1 eetlepels munt (gehakt)
- 2 theelepels lavaskruid (gehakt)
- 1 eetlepel grof zeezout
Bereidingswijze
- Vermeng de gehakte kruiden met peper en zout
- Maak het vel van de kip los van het borstvlees en stop de kruiden ertussen.
- Leg de citroen in de borstholte
- Kruid aan de buitenkant met peper en zout
- Boen de aardappelen en snij ze in 4 of 6 partjes
- Schik ze in een ovenschaal, met de rozemarijn
- Bestrooi ze met zeezout en besprenkel ze met een half kopje water
- Leg een rooster op de schaal, en daarop de kip, zodat de jus op de aardappelen druipt
- Zet anderhalf uur in een op 180 ° C voorverwarmde oven
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?