Kip met jagersaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Was de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in grove stukken. Was de bleekselder en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Snijd de kippenbouten in twee en kruid ze met een weinig paprikapoeder en pezo.
  3. Verhit de olijfolie in een diepe pan en bak hierin de kippenbouten bijna bruin.
  4. Voeg nu de sjalot en look toe en de champignons, laat even meebakken.
  5. Voeg nu de andere ingrediënten met uitzondering van de witte wijn toe en laat deze ook even meebakken/sudderen. Blus tenslotte met de witte wijn en laat het geheel gedurende ongeveer een half uur onder een half gesloten deksel sudderen.
  6. Haal de kip uit de saus en hou warm onder aluminiumfolie.
  7. Laat de saus nog 5 tal minuten inkoken, eventueel bijkruiden met pezo.
  8. Leg de kip op warme borden, nappeer met de saus en dien op met......
  9. Lekker met frietjes, gebakken aardappelen of rijst.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?