Kip met basilicumroomsaus

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng in een platte schaal de bloem met wat pezo.
  2. Wentel de filets door de bloem en schud overtollige bloem eraf.
  3. Verwarm 1 el olie en 1 el solo in een pan met hoge rand en bak hierin op een hoog vuur de filets mooi bruin een gaar, 5 à 6 minuten aan elke kant.
  4. Haal de filets uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  5. Basilicumroomsaus:
  6. Verwijder het overtollige braadvet uit de pan en doe 1 el solo in de pan en bak hierin de geperste knoflook gedurende 2 minuutjes, voeg de kippenbouillon, de room en een weinig citroensap toe (hoeveelheid naar eigen smaak).
  7. Breng de saus aan de kook en laat een weinig inkoken, kruid naar eigen smaak met pezo.
  8. Voeg juist voor het opdienen de basilicum toe aan de saus, goed roeren.
  9. Leg de filets op warme borden, nappeer ze gedeeltelijk met de saus en dien op met gebakken aardappeltjes en een frisse salade met tomaat, geef de rest van de saus er apart bij.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?