use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kip uit de oven met aardappeltjes en courgette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kip uit de oven met aardappeltjes en courgette

Kip uit de oven met aardappeltjes en courgette

Zin in kip uit de oven? Bereid je kip op een bedje van warme groenten voor een heerlijke smaak. Dit recept helpt je op weg.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • grof zeezout
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 500 g krielaardappeltjes in de schil
  • 1 scharrelkip
  • 4 teentjes look
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • 1 courgette
  • 2 rode uien

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de kip op kamertemperatuur komen en warm de oven voor op 175 ° C.
  2. Snij 3 teentjes knoflook en pers 1 teentje uit.
  3. Bestrooi de buikholte van de kip met zout en peper en vul de kip met 1 eetlepel Solo, de gekneusde knoflooktenen, 1 takje rozemarijn en 2 takjes tijm.
  4. Roer de uitgeperste knoflook door 4 eetlepels Solo en bestrijk de kip rondom met dit mengsel.
  5. Strooi er zout en peper over.
  6. Leg de kip in een ovenschaal en braad de kip in de oven in 1 uur mooi bruin en gaar.
  7. Bedruip de kip af en toe met braadvocht en keer de kip eventueel een keertje.
  8. Verdeel na 1/2 uur de aardappeltjes, courgette, ui en de rest van de kruiden rond de kip.
  9. Strooi er ook wat zout en peper over.
  10. Zet de kip nog een half uur in de oven, schep de groenten af en toe om.
Hou je van een krokant korstje bij je kip uit de oven? Wrijf het vel van de kip vooraf dan even in met citroensap.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.