Ingrediënten voor 4 personen
- 3 eetlepels olie
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 paprika
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 theelepels gemberpoeder (Djahe)
- 1/2 theelepels korianderpoeder (Ketoembar)
- 1/2 theelepels komijnpoeder (Djinten)
- 1/2 eetlepels kurkuma of kerriepoeder
- 250 ml volle yoghurt
- 1 appel
- lente ui
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een wok en bak hierin de kipblokjes in 3-4 minuten goudbruin. Schep ze uit de wok. Voeg de ui, paprika, knoflook en specerijen toe aan het bakvet en roerbak 4-5 minuten.
- Blus af met een klein beetje water en voeg de kip, yoghurt en appel toe. Laat alles nog 4-5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout. Garneer met lente-/ bosui. Lekker met witte rijst en sperziebonen.
Tip
Voedingswaarde per persoon: eiwit 32g koolhydraten 9g vet 12g kcal 275 • In plaats van kipfilet kun je ook drumsticks of kipkarbonades nemen. Gebruik een braadpan en pas de stooftijd aan naar circa 20 minuten. • Maak het gerecht pittiger en vervang de rode paprika door 1 fijngehakte rode peper, zonder zaadjes. • Vervang de appel door ananas.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?