Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. Hulpmiddelen
 2. Grote + kleine Wokpan, glazen schaal met deksel
 3. Voorbereiding
 4. Snijd de kip in kleine blokjes en doe het in een glazen schaal waar een deksel op kan. Ui in stukjes en uitgeperste knoflook bijvoegen. Vervolgens ketjap, sojasaus, chilisaus, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, Massala en peper en zout toevoegen. Het geheel goed mengen en met deksel erop in de koelkast zetten. Minimaal 2 uur laten intrekken (langer is beter) en af en toe omroeren zodat de smaken er goed intrekken!
 5. Bereidingswijze
 6. Begin met het maken van de saus. Laat de boter zachtjes smelten in de grote wokpan en meng ondertussen in een diepvrieszakje de bloem met de Massala. Als de boter goed is gesmolten toevoegen en gelijk goed doorroeren. Het zal een beetje een `klont` worden maar dat zal veranderen. voeg stukje bij beetje alvast een halve liter water toe en blijf goed roeren. Wanneer het geheel is gebonden de andere halve liter water stukje bij beetje erbij doen en blijven roeren. Verkruimel de bouillonblokjes en blijf net zo lang roeren tot er een gladde saus is ontstaan.
 7. Zet het vuur op het laagst en laat, onder af en toe doch regelmatig roeren, de saus rustig inkoken (zonder deksel erop). De saus moet lekker smeuïg worden en zeker niet te dun zijn dus neem hier de tijd voor.
 8. Bak in de kleine wokpan het kipmengsel aan op een matig vuur. Voeg, als de kip rondom is aangebraden, de paprikastukjes toe en daarna ook de kastanje champignons. Goed blijven roerbakken totdat alles gaar is.
 9. Voeg de inhoud van de kleine wokpan toe aan de saus en meng dit goed. Nog eventjes een kwartiertje zachtjes laten pruttelen onder af en toe (maar regelmatig) roeren.
 10. Serveertips
 11. Is zowel lekker over de Pasta (`Wokkels`) als over de (Basmati) Rijst!

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door datahaag op 01 juni 2013 om 13u49

Hij was helemaal super. We hadden kippedijen gebruikt i.p.v. Filet. Net iets smakelijker. Dag na het bereiden nog lekkerder. Heerlijk!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?