Kip kerrie salade met perzik

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingswijze

  1. Je kent ze vast wel die bakjes kant en klare kipkerrie salade uit de supermarkt. maar, als je dan eens heel nauwkeurig op de achterkant leest welke toevoegingen er allemaal in zitten dan laat je het toch zeker staan staan en maak je het lekker zelf. wel zo gezond en zó klaar en heel lekker.
  2. Breng in een steel pannetje water met het bouillonblokje aan de kook . Voeg de kipfilet toe en kook deze in 15-20 ( afhankelijk van de dikte) gaar.
  3. Meng terwijl de kip gaar kookt de yoghurt, halvanaise ( of mayonaise) kerriepoeder, citroensap, chili, peper, zout en gember door elkaar.
  4. Trek, als de kip gaar is de kip met 2 vorken de kip uit elkaar ( pulled chicken) zoals ook bij varkensvlees ( pulled pork) en laat afkoelen
  5. Meng de kip en de perzikblokjes door de klaarstaande saus en serveer de kip kerrie salade op een geroosterde boterham of op een vers knapperig broodje.. Smullen...

Tip

Ook lekker met ananas stukjes i.p.v perzik. Als hoofdmaaltijd met soep vooraf of als lunchbroodje.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?