Recept 05 (0 stemmen)

kip kerrie met ananas en appel

Dit is een recept van

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (10 min.)
  3. - Snij de kipfi lets in blokjes van ± 4 cm.
  4. - Snij de ongeschilde appelen in stukjes ter grootte van de stukjes ananas.
  5. - Snipper de koriander fijn.
  6. Bereiding
  7. (25 min.)
  8. Breng water samen met de helft van de kokosmelk aan de kook en kook de rijst ± 15 min. gaar. Giet af en laat goed uitlekken.
  9. Smelt intussen 1 eetl. boter in een kookpot en bak de stukjes appel ± 3 min. lichtbruin. Doe er de uitgelekte ananasstukjes bij en laat nog 1 min. verder stoven.
  10. Giet de kerriesaus en de rest van de kokosmelk over het fruit en verwarm 4 à 5 min.
  11. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de kippenblokjes ± 7 min. tot ze goed doorbakken zijn. Kruid met peper en zout.
  12. Afwerking
  13. Schep wat rijst in het midden van elk bord en leg er enkele stukjes kip rond. Giet er een beetje saus over en werk af met de fijngesnipperde koriander

Bron: colruyt

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?