Altijd weten wat je gaat eten?
kip in zoet-zure saus
Bereidingswijze
- KIP in ZOETZURE SAUS
- Ingrediënten voor 2 personen :
- 4 kipdrumsticks ook te vervangen door : 2 enkele kipfilets in reepjes of 2 varkenslapjes in reepjes
- 1 grote rode paprika
- ½ groene paprika
- 1 rode ui
- 1 winterwortel of 2 kleine wortels
- 250 gram tauge (sojascheuten)
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 4 tenen knoflook of een eetlepel knoflookpoeder
- 1 blik plakken ananas op sap (niet op siroop !!)
- 2 eetlepels sherry medium dry
- 1 eetlepel zoete witte wijn
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel bruine (bastard)suiker
- 2 eetlepels ketjap manis (zoete sojasaus)
- 1 eetlepel djahé (gemberpoeder)
- Bereidingswijze :
- Bak de kipdrumsticks goudbruin in ca 15 minuten
- Haal ze uit de pan
- Fruit de ui in het overgebleven bakvet van de kip
- Plat de knoflook en hak het fijn en voeg toe aan de ui.
- Voeg de paprika in smalle reepjes gesneden bij
- Voeg de wortel in reepjes gesneden bij
- Roerbak dit groentemengel kort
- Haal de plakken ananas uit het blik en houd dit apart
- Voeg het sap toe samen met de witte wijn, sherry, honing, bruine suiker, ketjap en djahé.
- Roer het geheel door en voeg de tomatenpuree toe tot er een stroperige saus ontstaat.
- Doe de kipdrumsticks terug in de pan en laat het geheel nog een klein uurtje smoren op een laag vuurtje.
- Voeg ca 5 minuten voor het eind de taugé toe en laat eea nog even warm worden
- Snijd de ananas in brokken en roer die voor het opdienen er door
- Serveren met witte rijst
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?