Kip in Parmezaanse kaas Vegetarisch? Vervang de kip dan door champignons, net zo lekker!

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. 1/4 tl peper
  2. 800 gr kipfilet
  3. 1 teen knoflook
  4. 10 gr boter
  5. 50 gr paneermeel
  6. 80 gr parmezaanse kaas
  7. 2 el gedroogde Provencaalse kruiden
  8. 1/4 tl zout
  9. 1/4 tl knoflookpoeder
  10. Verwarm de oven voor op 230°C.
  11. Smelt de boter in de magnetron tot hij helemaal vloeibaar is.
  12. Pel de knoflook en haal 'm door de knoflookpers, of snij het teentje in hele fijne stukjes.
  13. Snijd de kipfilet in stukjes.
  14. Meng de knoflook met de gesmolten boter in een kom.
  15. Meng in een andere kom het paneermeel met de kruiden en de Parmezaanse kaas.
  16. Vet een ovenschaal in.
  17. Haal de stukjes kipfilet eerst door de knoflookboter en vervolgens door het Parmezaanse kaasmengsel. Leg de stukjes daarna in de ovenschaal.
  18. Zet de kip in de voorverwarmde oven en bak voor minstens 15 minuten of tot de kip goudbruin is.
  19. .

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?