Kip In Het Potje

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Altijd de romertopf eerst 15 minuten minimaal onderdompelen in koud water
  2. Bereidingswijze
  3. Dompel de Romertopf 15 minuten in koud water onder.
  4. Snijd de kip in 6-8 stukken.
  5. Vet de Romertopf met boter in en leg de kip, rauwe ham, tomaten, sjalotjes en laurier in de schaal.
  6. Smelt de rest van de boter, roer er de knoflook, mosterd, wijn, port, zout en peper door en schenk het mengsel over de kip.
  7. Zet de schaal zonder deksel in de oven, stel de oven in op 225 C en braad de kip in 1 uur en 15 minuten goudbruin.
  8. Serveer met in de schil gebakken aardappelen:
  9. Borstel de aardappelen goed schoon en bak ze 1 uur in de oven op 200 C.
  10. Kruis de aardappelen halverwege de baktijd aan de bovenkant in en strooi er een beetje grof zeezout in.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?