Kip Fajita Pasta

Deze Chicken Fajita Pasta is vers, gedurfd en smaakvol, en gemaakt in slechts één pan! Alles wat je lekker vindt aan fajita's, omgetoverd tot een heerlijk pastagerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng 2 el olijfolie, het citroensap, 2 teentjes look, komijnpoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en een snuifje peper en zout in een kom. Dit is de marinade.
  2. Meng de kip met de helft van de marinade en zet afgedekt in de koelkast. Doe de andere helft van de marinade over de groenten en zet ook afgedekt een 15 minuten in de koelkast.
  3. Verhit de overige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Eenmaal heet, voeg de kip toe en bak tot hij gaar is. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Voeg groenten en knoflook toe aan de pan en bak ze een paar minuten, tot ze gaar zijn. Leg ze op het bord met de kip.
  4. Voeg in dezelfde pan de bouillon, melk, tomatenblokjes, ongekookte pasta en zout toe. Roer en breng aan de kook. Eenmaal aan de kook, dek af, zet het vuur laag tot medium-laag en kook gedurende 13-15 minuten of tot de pasta gaar is en de vloeistof grotendeels wordt opgenomen.
  5. Voeg de kip en groenten weer toe aan de pan en roer om tot alles goed verwarmd is. Serveer indien gewenst met salsa en zure room.
  6. Calorieën: 428 kcal | Koolhydraten: 48 g | Eiwit: 24 g | Vetten: 16 g | Verzadigd vet: 2 g | Cholesterol: 39 mg | Natrium: 419 mg | Kalium: 689 mg | Vezels: 6 g | Suiker: 8 g | Vitamine A: 1228 IU | Vitamine C: 77 mg | Calcium:82 mg | IJzer: 2 mg

Tip

Je kan de marinade op voorhand maken.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 15 maart 2021 om 07u07

Ik heb er een pot basilicumtomatensaus bij gedaan, want het was droog. De marinade van de kip en groenten was heel lekker en smaakte goed af.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?