Recept 45**** (2 stemmen)

Kip en wintergroenten met een kruidig laagje

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

kip

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze elk in stukken. Schil de knolselder en wortel en snijd ze in stukjes van ongeveer de dezelfde grootte als de aardappelen. Snijd de prei in smalle ringen.
  2. Zet de aardappelen met de knolselder en wortel in een laag water op, verkruimel 1 bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden erboven en roer het erdoor. Breng aan de kook en kook alles in ca. 20 min. gaar. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de prei toe. Giet ca. 0.25 van het vocht af, voeg ca. 1.5 Maizena Express toe om de rest van het vocht te binden en schep alles goed door elkaar.
  3. Verkruimel ondertussen een bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden boven een schaaltje en meng het met het paneermeel. Dit mengsel wordt een lekker kruidenlaagje.
  4. Voeg de kip aan de aardappel en groenten toe en meng alles door elkaar.
  5. Verwarm de grill voor de hoogste stand.
  6. Vet een grote ovenvaste schaal in met vloeibare margarine. Schep het warme groenten-kipmengsel erin. Strooi het paneer-bouillonmengsel gelijkmatig erover en bedruppel met wat vloeibare margarine.
  7. Laat het gerecht onder de hete grill in ca. 5 min. lichtbruin worden.
  8. *Als je geen restje hebt kun je verse kipfilet eerst in stukjes snijden en 5 minuten wokken in olijfolie.
Tip

Je kunt ook restjes andere groenten gebruiken. Als je toevallig een restje verse kruiden (zoals peterselie, bieslook, salie of tijm) hebt, kun je die fijngehakt aan het paneermeel-bouillonmengsel toevoegen.

Ingrediëntenvoor 4 personen

  • 800 g aardappelen
  • 300 g knolselder
  • 200 g wortel
  • 1 prei
  • 2 blokjes Knorr Finesse Bouillon Tuinkruiden
  • 5 el paneermeel
  • 300 g (restje) gegaarde kip* (of restje ander gevogelte of vlees)
  • vloeibare margarine
  • Maizena Express voor witte sauzen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door gagaman op 20 augustus 2014 om 09u54

Ideaal receptje om groentenrestjes lekker op te werken.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?