Kip en maissoep met rijst

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Ingrediënten:
  2. 250 gr rijst
  3. Zout
  4. 400 gr kipfilet
  5. Kipkruiden
  6. 50 gr boter
  7. 1 gesnipperde ui
  8. 1 groene paprika in reepjes
  9. 4 worteltjes in plakjes
  10. 2 stengels bleekselderij in stukjes
  11. 2 eetlepels bloem
  12. 3 tomaten, ontveld en zonder zaadjes
  13. 2 kippebouillontabletten
  14. 2 blikjes maiskorrels
  15. 2 theelepels chilipoeder
  16. 4 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie
  17. Bereiding:
  18. Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
  19. Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar
  20. Neem ze met een schuimspaan uit de pan
  21. Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de bakboter
  22. Strooi de bloem erover en bak die even mee
  23. Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook
  24. Roer alles nu glad
  25. Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten
  26. Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng op de soep op smaak met chilipoeder
  27. Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen
  28. Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?