Altijd weten wat je gaat eten?
Kip en maissoep met rijst
Bereidingswijze
- Ingrediënten:
- 250 gr rijst
- Zout
- 400 gr kipfilet
- Kipkruiden
- 50 gr boter
- 1 gesnipperde ui
- 1 groene paprika in reepjes
- 4 worteltjes in plakjes
- 2 stengels bleekselderij in stukjes
- 2 eetlepels bloem
- 3 tomaten, ontveld en zonder zaadjes
- 2 kippebouillontabletten
- 2 blikjes maiskorrels
- 2 theelepels chilipoeder
- 4 eetlepels fijngehakte koriander en/of peterselie
- Bereiding:
- Kook de rijst in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar
- Snijd de kipfilet in reepjes, bestrooi ze met kipkruiden en bak ze in de boter zachtjes in enkele minuten gaar
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan
- Fruit nu de ui met de paprika, de wortel en de bleekselderij ca. 5 minuten in de bakboter
- Strooi de bloem erover en bak die even mee
- Schenk er 1/2 liter water bij en breng het aan de kook
- Roer alles nu glad
- Voeg de bouillontabletten toe en kook alles 5 minuten
- Roer de in blokjes gesneden tomaten, de stukjes gebakken kip en de uitgelekte mais erdoor en breng op de soep op smaak met chilipoeder
- Schep een grote bol rijst in een diep bord en schenk hier de soep omheen
- Garneer met fijngehakte koriander en/of peterselie
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?