Ingrediënten voor 3 personen

Bereidingswijze

 1. BENODIGDHEDEN/ aardappelmesje, dunschiller, keukenrasp, snijplank, schaaltjes, kommetjes voor de groenten, vergiet, kookpot, antikleefpan, houten lepel, spatel en garde .
 2. Bereiding
 3. VOORBEREIDEN/ Kuis de groenten en maak de sla goed droog. Doe de sla in een kom. Snij het witlof en de ajuin en doe deze in kommetjes.
 4. Schil de wortelen, aardappelen en ajuin. Rasp de wortelen en de aardappelen in aparte kommetjes.
 5. Neem de kippenfilets en snijdt deze in blokjes/ reepjes. En doe deze in een wokpan samen met 2 à 3 el olijfolie. Bak tot mooi goudbruin zijn.
 6. KIP DRAGON/ Doe een scheutje olijfolie in een pan en leg er de kippenblokjes in. Roer ze regelmatig om met een houtenlepel. Bak tot ze goudbruin zijn. Kruid eventueel met een beetje kippenkruiden.
 7. Doe de melk in een kookpot en zet op een laag vuurtje. Voeg er de tomatenpuree, ¼ van de ajuin en hamreepjes toe. Roer goed door elkaar. Laat zachtjes pruttelen op het vuur.
 8. Neem de kippenblokjes, leg ze in de saus en meng er 2 el honing door (of meer wanneer je het graag zoeter hebt)
 9. Kruid de saus rijkelijk met dragon , kruid met peper en zout naar eigen smaak. Laat nog enkele minuten pruttelen op een laag vuur.
 10. RÖSTI’S A LA BIBIE/ Klop een ei los en meng dit met de geraspte aardappelen en een deel de overschot van de ajuinen. Zet enkele minuten opzij (evt in de ijskast)
 11. Doe de boter in een antikleefpan, laat ze smelten.
 12. Normaal doe je het aardappel mengsel in kleine dikke schijven die je goed aandrukt in de pan, maar ik heb alles er in één keer in gedaan en met spatel en houtenlepel aangedrukt en geroerd.
 13. Kruid met peper en zout.
 14. Even toch wat anders…SMAKELIJK!
 15. TIP/ Groenten kuisen en snijden kan je op voorhand doen. Het aardappelmengsel kan je op voorhand maken om vervolgens een 30 tal minuten of langer in de koelkast te plaatsen.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?