Recept 35*** (15 stemmen)

kip curry met kokosmelk

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Chinees

tijd
30 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snij de kipfilets in blokjes. Maak alle groenten schoon. Snipper de ui en knoflook. Snij de paprika in reepjes. Pel de tomaat en snij ze in blokjes. Blancheer de boontjes 2 minuten in gezouten water, laat ze schrikken in koud water en uitlekken.
  2. Kruid de kip met peper en zout en roerbak ze kort in de hete olie. Doe er de ui en currypasta bij. Roerbak tot de aroma's vrijkomen.
  3. Overgiet met de kippenbouillon en voeg er de boontjes, paprika's en knoflook aan toe. Dek af en laat 10 minuten sudderen.
  4. Roer er de kokosmelk door en laat zonder deksel nog 10 minuten sudderen. Werk af met tomaat en verse gehakte koriander.
  5. Lekker met pasta of (basmati)rijst.

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door thibautluyten00 op 12 december 2016 om 16u33

Topgerecht, veel koriander en een paar eetlepels rode curry pasta meer maken het gerecht nog beter! Ik gebruikte kippenbouten-filets (vlees rond de kippenbout = malser vlees van de kip) wat het geheel echt perfect maakte. Zeer lekker met basmati-rijst

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie