Recept 05 (0 stemmen)

Kip-chorizospiesjes met sherry en sinaasappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

voorgerecht vlees

tijd
15 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Spaans Portugees, Voorgerecht personen 4
  2. Voorbereiding
  3. Snijd de kipfilets in blokjes van ca 1,5 bij 1,5 cm. Meng voor de marinade sherry en 1 eetlepel olijfolie. Rasp de schil van de sinaasappel en roer erdoor. Pers de helft van de sinaasappel uit en meng het sap door de marinade. Laat de kip minimaal 1 uur marineren. Snijd de chorizo in vierkante plakjes van ca 0,5 cm dik, ter grootte van de kipblokjes. Rijg om en om ca 4 plakjes chorizo en ca 3 blokjes kip aan de spiesjes.
  4. Snijd de overgebleven halve sinaasappel in partjes.
  5. Bereiding
  6. Verwarm twee koekenpannen voor en verhit in elke pan een eetlepel olijfolie. Bak hierin in ca 8 minuten de kipspiesjes aan alle kanten bruin en gaar.
  7. Serveer met de partjes sinaasappel, om over de spiesjes uit te knijpen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie