Recept 45**** (6 stemmen)

kip archiduc

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KIP

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kippenfilets in grove stukken, reinig de champignons en snijd ze in 4.
  2. Bak de stukjes kip in een kleefpan en zeer goed kruiden met kippenkruiden, regelmatigomroeren.
  3. Wanneer de kip bijna gaar is, voeg dan de champignons toe, kruiden met peper en zout,regelmatig omroeren. (als de pan te klein in kan je na het toevoegen van de champignons het in 2 pannen verdelen).
  4. Wanneer de champignons gaar zijn voeg dan ongeveer 2dl. water( het mag ook meer zijn),kippenbouillon en een scheutje cognac toe. Laten inkoken.
  5. Voeg de room toe. Laten inkoken zeker gedurende de 5 à 7 min.
  6. Als de saus nog niet genoeg gedikt is, voeg dan wat maïzena toe tot de gewenste dikte.
  7. Dien op met kroketjes en een slaatje.

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door schairelee op 03 augustus 2011 om 16u07

Ik weet dat het normaal met het hele kip wordt gedaan. Maar ik vind dat er meer smaak in u kip zit als je het in stuken doet en laat meebakken met de champignons enzo. En de kip is echt niet droog hoor. De kip moet niet klaar zijn vooraleer je de champignons bakt, want als je dat doet dan is de kip wel droog.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?