Kip 'al potacchio'

De naam 'al potacchio' wordt gebruikt voor gerechten uit de Marche die worden bereid met rozemarijn, knoflook en witte wijn. Een traditionele potacchio is doordrongen van rozemarijn. Hoe verser en geuriger de rozemarijn die wordt gebruikt, hoe beter. Wees niet bang om er flink wat van te gebruiken. Vis en ander vlees wordt in de Marche ook 'al potacchio' bereid, volgens precies hetzelfde recept, en ook wel met extra veel knoflook.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de ui en de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie in een braadpan, leg de stukken kip in de pan, bestrooi met peper en zout en bak de kip in een paar minuten bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze 3 minuten op een laag vuur mee.
  3. Zet het vuur iets hoger. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en bak 2 minuten mee. Let op dat de saus niet donker wordt! Voeg de wijn toe.
  4. Stoof de kip met een deksel op de pan, op een laag vuur, in ca. 1 uur gaar. Voeg af en toe een scheutje warm water toe. Voeg de takjes rozemarijn halverwege de bereidingstijd toe.
  5. Verdeel de kip over 4 borden en schep er wat van het stoofvocht over.

Tip

Voor een compleet hoofdgerecht is het lekker om hierbij gekookte aardappelen en gekookt witloof te geven, besprenkeld met een beetje olijfolie.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?