Kip- en groentensoep
Deze bevredigende soep is een geweldige manier om overgebleven stukjes groenten op te gebruiken.
30 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 1 ui
- 1 prei
- 2 stengels selderij
- 4 wortelen
- 200 gram gekookte kip
- olijfolie
- 100 gram pasta / rijst
- 50 gram bevroren erwten
- 1 bos verse platte peterselie
- 3 liter kippenbouillon
Bereidingswijze
- Schil de ui, prei, selderij en wortelen en snij het in stukjes. Versnipper de kip.
- Voeg een scheutje olie toe in een andere grote pan en zet op een middelhoog vuur. Voeg alle groenten toe, behalve de erwten, en kook gedurende 5 minuten.
- Roer de pasta of rijst erdoor, giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat sudderen totdat de groenten en de pasta/rijst gaar is, roer dan de erwten en de kip erdoor tot ze zijn opgewarmd. Breng op smaak en doe er gehakte peterselie erbij.
- Calorieën 168 - Vet 4,3g - Verzadigde vetten 0,9g - Suiker 8,4g - Eiwit 14g - Koolhydraten 19,5g
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?