Ingrediënten voor 5 personen
-
1 scheutje Solo vloeibaar
- 500 gram rundsstoofvlees
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 1 wortel
- 2 zoete aardappelen
- 2 selderijstengels
- 1/4 pompoen
- 1 blik kikkererwten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 mespunt chilipoeder
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1 mespunt kurkuma
- verse koriander
- water
- naanbrood
Bereidingswijze
- Braad het rundsstoofvlees kort aan in Solo vloeibaar. Braad het rundsstoofvlees kort aan in Solo vloeibaar, schep het uit de pan en zet het even opzij.
- Snijd alle groenten fijn. De pompoen en de zoete aardappel mogen wat grotere blokjes zijn.
- Stoof ui, knoflook, selder, paprika en wortel kort aan in dezelfde pan als het vlees.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe aan en laat alles kort samen bakken. Voeg als laatste de zoete aardappel en de pompoen toe.
- Voeg het aangestoofde rundsvlees toe aan het geheel en overgiet met water tot alles net onderstaat. Laat anderhalf uur sudderen op een zacht vuurtje.
- Laat de kikkererwten even uitlekken in een zeef. Voeg ze een kwartier voor het einde van de gaartijd toe aan de stoofpot. Breng op smaak met peper en zout.
- Werk de stoofpot net voor het opdienen af met plukjes verse koriander.
- Serveer met knapperig Indisch naanbrood uit de oven
Tip
Halloweenfeestje? Serveer je stoofpot aan tafel in een uitgeholde pompoen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?