Ingrediënten voor 2 personen
- 200 gr kikkererwten uit blik
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 1 snufje chilipoeder ( optie)
- 6 cherrytomaatjes
- 1 bosuitje
- 2 takjes verse basilicum
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Giet de kikkererwten af en schep ze in een bakje.
- Giet wat olijfolie over de kikkererwten en voeg daarna ook het komijnpoeder, paprikapoeder en eventueel de chilipoeder toe.
- Roer dit goed door en breng het verder op smaak met een snufje zout en peper.
- Leg op een bakplaat wat bakpapier en schep de gekruide kikkererwten op de bakplaat.
- Als de oven klaar is met voorverwarmen kunnen de kikkererwten voor ongeveer 20 minuten de oven in totdat ze lekker een beetje knapperig zijn geworden.
- Ondertussen snijd je het bosuitje en de cherrytomaatjes in stukjes.
- Als de kikkererwten klaar zijn, schep je deze op een bord of in een bakje en voeg je de stukjes cherrytomaat, de bosui en de basilicum toe en opdienen maar!
- Echt een heerlijke, snelle, eenvoudige en verrassende salade
- Tip :Echt een aanrader om eens kikkererwten met kruiden uit de oven te bereiden, niet alleen lekker in een salade maar ook om zo op de snoepen.!!!
- Deze salade kun je ook als voorgerecht serveren of bij een knapperig ciabattabroodje als lunch.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?