Ketchup: Zoveel lekkerder zelf gemaakt.

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Ik had nog een vijftal erg rijpe tomaten, die ik wilde verwerken. Voor tomatensalade waren ze niet meer stevig genoeg en pastasaus stond niet op het menu.
  2. Na wat rondneuzen op het internet kwam ik bij Libelle Lekker een recept tegen voor ketchup.En dat werd het dus.
  3. Snij de (rijpe) tomaten in partjes. Breng ze aan de kook met ui, knoflook, laurier, paprikapoeder, rietsuiker, rode wijnazijn, mosterd en tomatenpuree. Laat 1 uur zacht sudderen.
  4. Wrijf door een zeef. ( Is even een vervelend en tijdrovend karweitje, maar met je blik op oneindig en het verstand op NUL , is het zo gebeurd. Want juist die laatste restjes brengt de ketchup op de gewenste dikte. Echt waar het loont de moeite.Kruid met tabasco en zeezout. Proef en voeg zo nodig nog wat zout of suiker toe.
  5. Giet de ketchup in schone pot, of fles . Schroef de deksel erop en laat op een schone handdoek op de kop afkoelen.
  6. De ketchup is klaar voor gebruik en zelfs maanden houdbaar in de koelkast.
  7. Om te proberen heb ik van alles de helft genomen. Het recept van Libelle Lekker ging uit van 1 1/2 kg tomaten.
  8. Steriliseren in de oven gaat prima. Zet de potten en deksels in de oven op een rooster.
  9. Stel de oven in op 150 graden en laat de potten er ca 10 minuten instaan.
  10. Laat de potten in de oven tot gebruik.
  11. Bron zie beschrijving.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door MakeMo op 25 augustus 2014 om 15u01

Lekker ieder receptje voor tomaten is welkom ,nu we volop tomaten hebben, Thanks , groetjes Marleen.

Gepost door Love to Cook op 25 augustus 2014 om 15u23

Hallo Marleen, Inderdaad, als je in het bezit bent van een eigen groentetuin en je hebt volop , wil je er zoveel mogelijk mee kunnen doen. Dit recept is erg lekker. Een volgende keer maak ik de dubbele hoeveelheid. Groetjes Love to Cook

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?