Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: voor 4 personen
  2. 50 tot 75 gr kervel, 50 gr ui, 300 gr aardappelen, 1 kleine prei, een stuk selder, 1 liter water, peper, zout, 20 gr vetstof, 2 tot 3 eetlepels gemalen kaas.
  3. Bereiding:
  4. Maak de ui en de groenten schoon en spoel ze goed in koud water. Schil de aardappelen en spoel ze in koud water. Snijd de groenten en de aardappelen in stukken van 2 cm, de ui in stukken van ½ cm. Laat de vetstof goed heet worden in een kookpot en fruit er de ui goudgeel in. Voeg de aardappelen, de groenten en een halve kop water toe en stoof alles enkele minuten om zoveel mogelijk geurige bestanden in de soep te bekomen. Voeg de kruiden, het kruidenbosje of kruiden tuiltje en water toe. Plaats het deksel op de kookpot en breng de soep aan de kook. Matig het vuur en laat zachtjes gaar koken in 20 tot 30 minuten. Verwijder het kruidentuiltje. Steek de soep door of mix ze zeer fijn. Laat ze opnieuw een 5-tal minuten doorkoken om de vrijgekomen zetmeelkorrels volledig te laten zwellen.
  5. Verwijder de lange, harde stelen van de kervel, evenals de onzuiverheden die er tussen kunnen zitten. Spoel de kervel overvloedig en laar hem uitlekken. Bestrooi een snijplank met wat bloem en hak er de kervel op fijn of snijd de kervel grof en mix daarna fijn. De bloem zal het sap van de kervel opvangen. Voeg de kervel pas toe als de soep volledig klaar is. Laat nog even doorkoken zonder deksel op de kookpot om de mooie kleur van de kervel te behouden. Voeg juist voor het opdienen de gemalen kaas toe aan de hete soep.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?