Recept 35*** (1 stem)

Kervelsoep met gehaktballetjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Soep

tijd
50 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. We wassen en snijden de prei in ringen, uien in halve ringen en versnipperen de kervel, we houden 25 gr kervel apart.
  2. We stoven in een soepketel de ui en prei lichtjes aan in solo, dan voegen we de versnipperde kervel toe.
  3. We overgieten alles met water en brengen aan de kook.
  4. We voegen de bouillonketeltjes toe en kruiden met pezo.
  5. We laten de soep ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
  6. We mixen de soep met een staafmixer, daarna voegen we de 25 gr kervel toe en de dessertrijst, laten nog een 10 tal minuten koken.
  7. Ondertussen mengen we het gehakt met paneermeel en een opgeklopt ei. We rollen er kleine vleesballetjes van.
  8. Deze balletjes koken we gedurende 5 minuten in licht gezouten water.
  9. Als de balletjes gaar zijn, gieten we ze af, we doen een beetje van het kookvocht bij de soep.
  10. Balletjes in de soep doen en opdienen in warme soepborden, eventueel met een scheutje room.
  11. Tip: Je kan de dessertrijst vervangen door vermicelli. Deze mag van in het begin meegekookt worden.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie