Kervelsoep met balletjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Spoel en snipper de prei. Pel en hak de uien. Stoof ze samen in wat boter of olie. Schenk er de bouillon bij. Voeg het kruidentuiltje toe. Laat 15 minuten koken.
  2. Spoel en hak de kervel. Doe hem bij de soep en laat nog 5 minuten koken. Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep. Breng ze op smaak met peper en zout.
  3. Meng het gehakt met het paneermeel en het ei. Kruid met nootmuskaat en eventueel nog peper en zout. Rol er nootgrote balletjes van en kook ze gaar in water (tot ze komen bovendrijven). Giet ze af en doe ze bij de soep.
  4. 184 kcal - 11,5 g eiwit - 25,1 g koolhydraten - 4,5 g vezels - 3,9 g suikers - 7 g vetten - 0,8 g verzadigde vetten - 2,8 g zout - 583,8 g water

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door MystikiFood op 24 februari 2021 om 19u15

Heel erg lekker.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?