Ingrediënten voor 4 personen

  • Zie bij de bereiding

Bereidingswijze

  1. Laten we, behalve aan het kerstdiner, ook eens wat aandacht besteden aan een mooi hapje bij de borrel. Hapjes bij de borrel zijn er in veel soorten en maten. Iedere gelegenheid heeft zo zijn eigen hapjes. Met Oud en Nieuw zijn de hapjes heel anders dan met Kerstmis.
  2. Met Kerstmis zijn ze ook weer heel anders dan op een verjaardag. Met Kerstmis eten mensen vaak wat meer dan tijdens andere gelegenheden. Er wordt veel aandacht besteed aan het diner en men heeft een gang (of twee) meer dan anders. Dat heeft tot gevolg dat we als hapje vooraf dus geen grote zware dingen gaan eten.
  3. Geen stokbrood met kruidenboter of tapenade. Geen blokken kaas en worst. Geen bakken met zoutjes. Doen we niet. We maken mooie hapjes die makkelijk en snel klaar zijn en er prachtig uitzien en tot doel hebben de eetlust op te wekken.
  4. Om het makkelijk te maken heb ik eens gezocht en hier alvast wat ideetjes die ik zelf erg fijn vind.
  5. Rechtsboven mooi licht toastje (rijstcracker) met een beetje salade, plakje komkommer en een grote roze garnaal. Wie niet van garnalen houdt kan die uiteraard vervangen door een klein plakje zalm of andere vissoort. Niet vooraf maken. Moet je echt even op het moment zelf doen.
  6. Foto daaronder een plakje chorizo met daarboven een garnaal op een prikker. Even in de (grill)pan een kleurtje geven. Je kunt dit vooraf maken en op kamertemperatuur serveren.
  7. Maar het allerleukste vind ik het glaasje met rauwkost en de tomaatjes. Nu zijn dit kleine limonadeglaasjes en dat is natuurlijk prima maar ik dacht zelf aan borrelglaasjes.
  8. Laat die tomaatjes dan maar weg en snij hele smalle reepjes paprika, komkommer, bleekselderij en wortel. Onderin het glaasje een sausje (knoflook, kerrie, chili gemengd met wat mayo ofzo) en dan de groentestengeltjes erin.
  9. Iedereen die een fris hapje wil pakt zo’n borrelglaasje en wel helemaal opeten graag. Niet stiekem alleen de komkommer eruit vissen ofzo. Nee, wie een glaasje pakt eet het ook leeg. Dat zal geen probleem zijn als je ze zo klein maakt.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?