Kerstsalade met granaatappel en pistachenootjes

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

 1. De granaatappel is prachtig van kleur en de hazelnoten en pistachenoten lekker voedzaam. En zeg nou zelf, dit is toch wat meer Christmas style dan een zak slamix met wat tomaat en komkommer?
 2. - Halveer de hazelnoten en zet ze in een droge koekenpan op middelhoog vuur om ze een beetje bruin te roosteren. Blijf ze in de gaten houden.
 3. Terwijl de hazelnoten opstaan, doe je de rucola in een kom of schaal.
 4. Was je komkommer en schaaf hier met een dunschiller of kaasschaaf dunne slierten van. Stop aan beide kanten als je bij de zaadlijsten bent, die zijn te nattig. Je hebt in totaal dus zo’n acht tot tien slierten, het middenstuk blijft over. Verdeel de slierten over de rucola.
 5. De groene basis.
 6. Pel de pistachenootjes en halveer ze of hak ze in wat kleinere stukjes.
 7. Inmiddels zijn je hazelnoten wel klaar. Strooi ze samen met de pistachenootjes over de sla.
 8. - Granaatappeltijd! Ga niet proberen de pitjes met een vork eruit te pielen, er is maar één manier om het vruchtvlees goed te verzamelen. Leg de halve granaatappel met het snijvlak op je gespreide vingers (met je handpalm naar boven dus) en grijp de helft op deze manier vast. Sla vervolgens met een lepel hard op de achterkant/schil, net zolang tot alle pitjes en het sap tussen je vingers door zijn gesijpeld. Het werkt, zorg in ieder geval dat je een schort om hebt, het sap kan nogal in het rond spatten.
 9. Nu de salade ook zijn roze touch heeft, is het tijd voor wit. Pak de halve plak feta en verkruimel ‘m boven je salade.
 10. Bestrooi royaal met zwarte peper.
 11. Maak nu de dressing door vijf eetlepels goede olijfolie en twee theelepels mosterd met het sap van een halve uitgeknepen citroen te mengen. Meng goed en proef. Bepaal of er nog wat olie of mosterd bij moet.
 12. Klaar! Nu kun je de salade in een grote schaal opdienen, met als garnering wat citroen erbij . Je kunt ook de salade vast over de borden verdelen en afmaken met een eetlepel dressing. It’s up to you!
 13. TIP: Waarschijnlijk heb je nu een halve granaatappel over. Doe deze pitjes morgenvroeg door de yoghurt, of maak een gezonde fruitsalade als toetje. Ook leuk, doe wat pitjes in een glaasje witte bubbelwijn.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?