Kerstkalkoenpakketjes met appel, veenbessen

gepost door Knorr

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng de veenbessen met de suiker aan de kook en kook ze 3 minuten tot de suiker is gesmolten. Schep 3 eetlepels bessen uit de pan, houd ze apart en kook de rest nog 5-6 minuten tot een compote. Geregeld omscheppen.
  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in stukken en bewaar ze tot gebruik onder koud water. Maak de boontjes schoon. Kook de boontjes in kokend water in 8-10 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen afkoelen. (Maak eventueel van de boontjes 8-12 bosjes en bind ze vast met bieslooksprietjes.)
  3. Bereid de vleesjus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar de jus tot gebruik op het aanrecht. Geregeld roeren om te voorkomen dat er een vel op komt.
  4. Schil de appels, halveer, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
  5. Snijd de kalkoenfilet in stukken van ±1½ cm en bestrooi ze met wat zout en peper. Verhit een koekenpan, voeg ± 3 eetlepels vloeibare margarine toe en roerbak de stukjes kalkoen 3 min. Voeg de stukjes appel, de 3 eetlepels achtergehouden veenbessen en 3 eetlepels vleesjus toe en meng goed door elkaar. Laten afkoelen.
  6. Verwarm de oven voor op 200°C.
  7. Klop het ei los. Snijd het bladerdeeg (op het bakpapier uit de verpakking) in 4 gelijke stukken. Verdeel het kalkoenmengsel over 1 helft van elk stuk deeg, houd ± 1 cm van de rand vrij en maak deze nat met een heel klein beetje koud water. Vouw de andere helft van het deeg over de kalkoen zodat er lange puntige pakketjes ontstaan en druk de randen stevig op elkaar met een vork. Prik in het midden van elk pakketje een gaatje en bestrijk het deeg met een beetje ei. Tot gebruik in de koelkast bewaren.
  8. Leg de pakketjes op het bakpapier op een bakplaat en bak de pakketjes in de hete oven in ± 25 minuten goudbruin.
  9. Kook ondertussen de aardappelen in ± 20 minuten gaar. Giet ze af, stamp ze fijn, klop er de rest van het ei en 4 el vloeibare margarine door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  10. Verwarm 1 el vloeibare margarine in een kleine pan en verwarm hierin de (bosjes) boontjes een paar minuten. Geregeld omscheppen. Bestrooi met wat peper. Verwarm de saus op een matig vuur.
  11. Leg de kalkoenpakketjes op 4 borden. Schep de puree ernaast (bijvoorbeeld met een ijsbolletjestang). Plaats de fijne boontjes tegen de puree aan en schep er een lepeltje veenbessencompote en wat saus naast. Geef de rest van de saus en de compote er apart bij.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?