Kerstige kus

Gepost door Carte d'Or

3 (3)
30 min

Ingrediënten voor 6 personen

 • 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (200 g/400 ml)
 • 2 eiwitten
 • 125 g basterdsuiker
 • 0.25 tl maizena
 • 0.5 tl vanille-extract
 • glittersuiker voor de afwerking
 • 20 g bloemsuiker (bij het gebruik van glittersuiker)

Bereidingswijze

 1. Verwarm de oven voor op 110ºC en leg bakpapier op de bakplaat.
 2. Mix de eiwitten en maïzena met een elektrische mixer in een metalen kom totdat je een stijf beslag krijgt. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe en klop onafgebroken totdat je een dik en glanzend beslag krijgt. Voeg als laatste het vanille-extract toe.
 3. Schep het beslag in een grote spuitzak met een grote, ronde spuitmond
 4. Maak 4 kleine ronde schelpjes. Hou voldoende afstand tussen de 4 schelpjes. Zorg ervoor dat je steeds gelijke druk uitoefent op de spuitzak terwijl je de spiraaltjes maakt. Zo zorg je dat de meringues allemaal goed op elkaar lijken.
 5. Zet ze gedurende 1 uur in de oven. Zet de oven uit en laat de meringues nog een uur in de oven zitten om goed te drogen.
 6. Mix de bloemsuiker met water totdat je een dun, homogeen mengsel krijgt en bestrijk de bovenkant van de meringue met een heel klein beetje glazuur. Bestrooi de meringue met de glittersuiker voor een feestelijk kersteffect. Herhaal dit proces met de helft van de gemaakte meringues. De andere helft wordt niet versierd en dient als de onderkant voor de 'kerstkus'
 7. Schep het Carte d'Or Vanilleroomijs in de tweede spuitzak.
 8. Spuit een kleine hoeveelheid ijs op de meringue die dienst doet als onderkant en plaats er het versierde hoedje op. Herhaal dit proces met alle koekjes. Dien onmiddellijk op.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?