Kerstbûche in een glaasje met kokos, passievrucht en witte chocolade
Kerststronk/bûche 2.0 Een dessert waarmee je kan pronken, waar je weinig werk aan hebt én dat je volledig op voorhand kan maken. Wat kan je nog meer wensen tijdens de drukke feestdagen?
80 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
25 g Solo Patisserie
- 3 eieren
- 95 g suiker
- 95 g patisseriebloem
- 50 g kokosrasp
- vanille-essence
-
150 ml Crèmefine Vol
- 100 g witte chocolade
- 8 passievruchten
- ananas (in blokjes)
- kokosrasp
- extra bakvorm, bakpapier, 4 glazen
Bereidingswijze
- Voor de cake:
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Beleg de bodem van je bakvorm met bakpapier en vet de randjes in met wat Solo vloeibaar. Zet even opzij.
- Smelt de Solo Patisserie op een zacht vuurtje.
- Doe de suiker, de eieren en enkele druppeltjes vanille-essence in een mengkom en klop alles luchtig ?(ongeveer 8 min).
- Voeg de bloem in porties toe en meng voorzichtig met behulp van een spatel. Giet als laatste de gesmolten Solo bij het deeg en meng nog even kort.
- Giet het deeg in de bakvorm en verdeel de kokosrasp bovenop het deeg. Bak de cake ongeveer 30 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat kort afkoelen in de bakvorm. Ontvorm de cake en laat hem verder afkoelen op een taartrooster.
- Maak de vulling:
- Pureer het vruchtvlees van de 8 passievruchten.
- Smelt de chocolade op een zacht vuurtje (of eventueel au bain-marie).
- Haal van het vuur eenmaal de chocolade gesmolten is, en laat terug op kamertemperatuur komen.
- Klop de Solo Crèmefine Patisserie op tot yoghurtdikte en voeg de gesmolten chocolade eraan toe.
- Klop alles luchtig tot een mooie mousse en roer er voorzichtig de helft van de passievruchtenpulp door.
- Stel het dessert samen:
- Breek de afgekoelde cake in kleine stukjes en verdeel ze over de bodem van de glazen.
- Verdeel hierover de mousse en werk af met blokjes ananas, de rest van de passievruchtenpulp en wat kokosrasp.
- Zet op een koele plaats (liefst niet de koelkast, om te vermijden dat de cake taai wordt).
Tip
Maak de cake al een dag op voorhand, zodat hij goed afgekoeld is.
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Christel68 op 04 december 2018 om 12u47
kan dit, maar 9 gram bloem , moet het niet 95 gr zijn zoals de suiker?
Gepost door Elien's Cuisine op 20 december 2018 om 12u45
Dag Christel68 Bedankt voor je bericht. Goed opgemerkt, het moet inderdaad 95 gram zijn. Ik heb het aangepast! Groetjes Elien
Hoeveel sterren geef jij dit recept?