Recept 55***** (5 stemmen)

Kersentaart

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

taart en gebak

tijd
45 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Steek het bladerdeeg 20 minuten in diepvries en bak dan 20 minuten in de oven op 220°C.
  2. Meng de melk en de zaadjes van een vanillestokje en kook zachtjes met de stok erin. Laaf afkoelen.
  3. Meng de eierdooiers, de suiker en het zetmeel in een kom. Voeg de melk met de vanille langzaam toe. Doe alles terug in de pot en laat 2 minuten koken op middelmatig vuur tot het dikker wordt. Giet vervolgens in een kom en laat afkoelen. Verwijder het vanillestokje. Dit is de flan.
  4. Mix de amandelen en de bloemsuiker. Voeg de afgekoelde flan toe en meng zachtjes.
  5. Voeg de Solo, het volledige ei, het amandelextract en een snuifje zout bij de flan. Giet dit over het halfgebakken deeg.
  6. Giet de kersen af en droog ze af met keukenpapier om zoveel mogelijk vloeistof te verwijderen. Leg de kersen overal in de flan.
  7. Bak de taart 45 minuten in de oven.
  8. Smeer de honing over de taart en bak nog 3 minuten. Laat afkoelen.
Tip


Andere Solo-leden over dit recept (5)

Gepost door Annou op 21 november 2009 om 11u57

Dat ziet er heel lekker uit!Eens proberen!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie