Recept 45**** (2 stemmen)

Kersenclafoutis

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Desserts

tijd
45 min
Ziet er lekker uit?

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 Gr.C.
  2. Laat de kersen goed uitlekken.
  3. Klop de eieren los en meng de bloem erdoor.
  4. Smelt (80 gr) boter en klop deze door het beslag en voeg langzaam de suiker en melk toe.
  5. Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het vanillemerg eruit en voeg toe aan het beslag.
  6. Vet de ovenschaal met een Ø 20 cm ( of een gelijkwaardige langwerpige zie foto) in en verdeel de kersen over de bodem en schenk het beslag erover.
  7. Bak de clafoutis in de oven ca 10 minuten op 200 Gr.C .
  8. Snijd de 40 gr boter in stukjes, verdeel deze over de clafoutis en bak deze daarna op 180 Gr.C. in 25 minuten gaar.
  9. Serveertip: Lekker met een bolletje vanille-ijs.

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door nelemaene op 06 november 2012 om 19u35

Kersenclafoutis was de éérste die ik jaren geleden van mijn mama leerde maken, met kersen die ze invroor van de bomen in de tuin.....als kind mocht ik met zo'n kersenontpitter de pitten uit de kersen halen en helpen, was zo trots als iets als het uit de oven kwam.... en mijn kinderen deden later net hetzelfde...én ondertussen is mijn dochter afgestudeerd als kok , mét nog een extra specialisatiejaar hotelpattisier/chocolatier.......

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie