Ingrediënten voor 12 personen
- 1 bakje amandelschaafsel (55g)
- 125 gr boter (kamertemperatuur)
- 125 gr poedersuiker
- 3 eieren
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 250 gr kersen
- 100 gr kersenjam
Bereidingswijze
- - rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en maak het daarna in de keukenmachine fijn
- - voeg de boter en poedersuiker toe, laat de machine draaien en voeg één voor één de eieren toe en voeg tenslotte het bakmeel toe
- - verwarm de oven voor op 175°C
- - halveer de kersen en haal de pit eruit
- - verdeel het beslag over muffinvormpjes ( 12stuks)
- - schep in elk cakeje een kleine theelepel jam en druk de kersen in het beslag
- - bak de cakejes in het midden van de oven in 20 min goudbruin en gaar
- - bestrooi ze met een beetje poedersuiker
- Lekker met opgeklopte slagroom.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?