Recept 05 (0 stemmen)

Kempense krachtsoep

Dit is een recept van

tijd
180 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Voor 4 personen:
  2. 200 gr. spek, 500 gr. gedroogde witte bonen, 2 uien, 1 wortel, 1 kruidentuiltje, 2 preistengels, 1 liter melk, boter, broodkorstjes, peper, zout, vleesbouillon.
  3. Bereiding:
  4. Zet de witte gedroogde bonen een nacht in de week. Daarna mogen ze in licht gezouten met een ui, wortel en kruidentuiltje zachtjes gaar koken.
  5. Snijd intussen de ui en prei fijn, stoof ze aan in boter en voeg de groenten toe.
  6. Vul de kookpot aan met een goede vleesbouillon en breng aan de kook. Laat de ingrediënten zachtjes gaar worden.
  7. Verwijder na het kookproces de wortel en het kruidentuiltjes, mix de soep, kruid en werk af met kokende melk.
  8. Als de soep klaar is worden de broodkorstjes in boter gebakken.
  9. Het uitbakken in lange smalle reepjes versneden spek is een bijkomend garnituur. Voeg ze bij de soep voor de finishing touch.

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie