Recept 35*** (4 stemmen)

Kastanjetaart

Dit is een recept van

tijd
85 min
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Kruimeldeeg :
  2. - meng boter, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot
  3. - zet de keukenrobot op een matige snelheid
  4. - voeg het ei en twee eierdooiers toe
  5. - meng verder tot een homogene massa
  6. - voeg nu ongeveer de helft van de bloem erbij
  7. - laat de keukenrobot eventjes verder kneden en doe er dan de rest van de bloem bij
  8. - laat de keukenrobot zijn werk doen tot het deeg vaster wordt en precies een bolletje vormt
  9. - haal het nu uit de keukenrobot en kneed even verder met de handen
  10. - voeg het amandelpoeder toe
  11. - laat het deeg nu een uur in de koelkast rusten
  12. Kastanjevulling :
  13. - bak een met kruimeldeeg bekleedde bakvorm ongeveer 10 minuten blind in de oven
  14. - smelt de boter en kastanjepuree in een bain-marie
  15. - houd dit warm
  16. - klop de suiker, twee eierdooiers en één heel ei tot een gladde emulsie met een spatel
  17. - vermeng de twee substanties voorzichtig onder elkaar
  18. - giet dit in de gebakken taartbodem
  19. - laat een tiental minuten bakken op 180 °C
  20. - laat de taart afkoelen en versier met wat poedersuiker
  21. - serveer de taart vergezeld van een bolletje vanille-ijs

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door chris.bueds@skynet.be op 19 oktober 2015 om 11u24

Deze taart is erg lekker,alleen is de baktijd zeker 2 x zo lang. Als ze 20 minuten in de oven staat begint ze stilaan te kleuren. Het deeg rijst ook niet echt, de taart is slechts 1,5 cm hoog maar ....erg lekker. Ik ga ze nog bakken

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie