Ingrediënten voor 6 personen
- 500 gram bloem (kruimeldeeg)
- 250 gram boter (kruimeldeeg)
- 180 gram suiker (kruimeldeeg)
- 3 eieren (kruimeldeeg)
- snuifje zout (kruimeldeeg)
- 60 gram amandelpoeder
- 100 gram boter
- 200 gram kastanjepuree (zoete, niet hartig)
- 60 gram suiker
- 2 eierdooiers
- 1 ei
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Kruimeldeeg :
- - meng boter, suiker en zout in de mengkom van de keukenrobot
- - zet de keukenrobot op een matige snelheid
- - voeg het ei en twee eierdooiers toe
- - meng verder tot een homogene massa
- - voeg nu ongeveer de helft van de bloem erbij
- - laat de keukenrobot eventjes verder kneden en doe er dan de rest van de bloem bij
- - laat de keukenrobot zijn werk doen tot het deeg vaster wordt en precies een bolletje vormt
- - haal het nu uit de keukenrobot en kneed even verder met de handen
- - voeg het amandelpoeder toe
- - laat het deeg nu een uur in de koelkast rusten
- Kastanjevulling :
- - bak een met kruimeldeeg bekleedde bakvorm ongeveer 10 minuten blind in de oven
- - smelt de boter en kastanjepuree in een bain-marie
- - houd dit warm
- - klop de suiker, twee eierdooiers en één heel ei tot een gladde emulsie met een spatel
- - vermeng de twee substanties voorzichtig onder elkaar
- - giet dit in de gebakken taartbodem
- - laat een tiental minuten bakken op 180 °C
- - laat de taart afkoelen en versier met wat poedersuiker
- - serveer de taart vergezeld van een bolletje vanille-ijs
Andere Solo-leden over dit recept (1)
Gepost door Chris-7-Solo op 19 oktober 2015 om 15u24
Deze taart is erg lekker,alleen is de baktijd zeker 2 x zo lang. Als ze 20 minuten in de oven staat begint ze stilaan te kleuren. Het deeg rijst ook niet echt, de taart is slechts 1,5 cm hoog maar ....erg lekker. Ik ga ze nog bakken
Hoeveel sterren geef jij dit recept?