Ingrediënten voor 12 personen
- 325 g bloem
- 3 klp bakpoeder
- 90 g suiker
- 2 stuks eieren
- 250 ml karnemelk
- 60 g boter (gesmolten)
- 1 klp citroenzeste
- 150 g aardbeien of bosbessen of...
- 2 lp suiker (mag rietsuiker zijn)
- 1 snuifke nootmuskaat
Bereidingswijze
- Zeef bloem en bakpoeder boven je kom en voeg de suiker en wat nootmuskaat toe.
- Nu de eieren in een kom en klop tot ze luchtig en zacht zijn.
- Voeg karnemelk, boter en citroenzeste toe en klop goed door elkaar.
- Voeg dit aan het bloemmengsel toe en
- meng zachtjes met een houten lepel tot alles net is gemengd.
- Klop vooral niet te hard, anders wordt de taart taai.
- Schep het beslag in de bakvorm en smeer dun uit.
- Strooi de in 2gesneden aardbeien of bosbessen en dan de rietsuiker erover.
- Zet de taart ± 25 min in de oven (op 200°C) tot een in het midden gestoken tandenstokje er schoon uitkomt.
- Laat de taart in de bakvorm afkoelen en snijd hem in vierkante stukken.
- In een trommel is deze taart een week houdbaar.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?