Karbonaden met donkere Grimbergen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr runderstoofvlees
  • 5 dl donkere Grimbergen
  • 1 el bruine suiker
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 50 gr solo, bakken en braden
  • 1 el mosterd
  • 150 gr peperkoek
  • 1 el azijn
  • 1 laurierblad
  • peper&zout (pezo)

Bereidingswijze

  1. Verhit de solo in een kookpot met dikke bodem, best een gietijzeren kookpot.
  2. Bak het vlees rondom bruin in de solo, kruid met pezo en haal uit de pot.
  3. Bak in hetzelfde braadvet de uien mooi glazig, roer er de suiker onder en laat even karamelliseren. Haal de pot van het vuur en roer de azijn onder de uien.
  4. Zet terug op en zacht vuur en voeg het vlees toe, evenals het laurierblad en de mosterd.
  5. Giet er het bier over en dek het vlees af met de peperkoek.
  6. Zet de deksel op de pot en laat gedurende ongeveer 2 à 3 uur zachtjes sudderen.
  7. Als het vlees heel zacht is, van het vuur nemen en eventueel bijkruiden, of indien te bitter, een lepeltje suiker toevoegen.
  8. Dien op met warme appelcompote en zelfgemaakte frietjes.
  9. De suiker kunt u ook vervangen door rode bessengelei, geen confituur.
  10. Wat drinken wij erbij: een fris pintje, zelfs een blonde Grimbergen in een niet al te groot glas.

Advertentie

Reacties (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?