Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr runderstoofvlees
- 5 dl donkere Grimbergen
- 1 el bruine suiker
- 2 grote uien, gesnipperd
- 50 gr solo, bakken en braden
- 1 el mosterd
- 150 gr peperkoek
- 1 el azijn
- 1 laurierblad
- peper&zout (pezo)
Bereidingswijze
- Verhit de solo in een kookpot met dikke bodem, best een gietijzeren kookpot.
- Bak het vlees rondom bruin in de solo, kruid met pezo en haal uit de pot.
- Bak in hetzelfde braadvet de uien mooi glazig, roer er de suiker onder en laat even karamelliseren. Haal de pot van het vuur en roer de azijn onder de uien.
- Zet terug op en zacht vuur en voeg het vlees toe, evenals het laurierblad en de mosterd.
- Giet er het bier over en dek het vlees af met de peperkoek.
- Zet de deksel op de pot en laat gedurende ongeveer 2 à 3 uur zachtjes sudderen.
- Als het vlees heel zacht is, van het vuur nemen en eventueel bijkruiden, of indien te bitter, een lepeltje suiker toevoegen.
- Dien op met warme appelcompote en zelfgemaakte frietjes.
- De suiker kunt u ook vervangen door rode bessengelei, geen confituur.
- Wat drinken wij erbij: een fris pintje, zelfs een blonde Grimbergen in een niet al te groot glas.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?