Karamelflensjes (Mexicaans recept)

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Benodigdheden: 1 blikje gesuikerde gecondenseerde melk, 25 gr boter, 25 gr fijngehakte walnoten, 1 eetlepel Tequila of wodka.
  2. Voor de flensjes: 50 gr bloem, 1 ei, 3 dl melk, zout, 40 gr boter.
  3. Bereiding: Leg het blikje in een pan en schenk er zoveel water op dat het helemaal onder staat. Breng het water aan de kook en laat het 2 – 3 uur zachtjes koken. Vul het water regelmatig bij. Laat het blikje in het water afkoelen.
  4. De gecondenseerde melk is nu een romige karamelsaus geworden.
  5. Klop met een mixer een beslag van bloem, het ei, de melk en een snuifje zout, laat het 1 uur op kamertemperatuur rusten en klop er dan de gesmolten boter door. Bak van het beslag dunne flensjes in een pan met anti-aanbaklaag. Vouw ze in vieren.
  6. Smelt voor de saus de boter, voeg de gekarameliseerde, geconderseerde melk en het sinaasappelsap toe en laat alles goed warm worden.
  7. Leg de flensjes erin en strooi de walnoten erover.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?