karamel
Karamel lijkt moeilijk te maken maar het is het eigenlijk niet! Hij smaakt trouwens 100x beter dan die uit de winkel.
20 min
Ingrediënten voor 5 personen
Bereidingswijze
- Giet de suiker en het water in een pannetje.
- Zet het op een laag vuurtje en wacht tot de suiker begint te borrelen en te verkleuren. (Niet roeren, in plaats daarvan kun je je pannetje een beetje bewegen om alles mooi te verdelen!)
- Eens het mengsel de gewenste bruine kleur krijgt zet je het vuur uit en giet je de room erbij. (Niet schrikken dit schuimt redelijk!)
- Als de room mooi in het suikerwater is opgelost mag je de boter erbij doen. De restwarmte zal de boter doen smelten. Doe er het snuifje zout bij.
- Laat de karamel wat indikken.
- Voila, heerlijk zelfgemaakte karamelsaus!
Tip
Zorg ervoor dat al het gebruikte materiaal proper is zodat er geen onzuiverheden in de karamel terecht komen.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?