Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

25 (25)
30 min
Hoge moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de griessuiker en de vanillesuiker.
  2. Smelt de Solo in een andere kom, au bain-marie en klop er een voor een de eieren in los.
  3. Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo in een antikleefpan en bak de appels gaar. Kruid met kaneel.
  4. Meng de bloem, het margarinemengsel en de gebakken appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Bak er vervolgens in een wafelijzer goudbruine wafeltjes van.
  6. Klop de room samen met de honing tot slagroom.
  7. Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.

Tip

Voor een decoratieve afwerking: leg een vork op het bord en bestrooi rijkelijk met kaneel. Haal je vork weg en zie de afdruk ervan in de kaneel.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (24)

Gepost door Jine op 14 maart 2017 om 11u03

In het filmpje spreekt Jeroen over andere hoeveelheden zoals 3 eieren, 200g Solo enz, alsook 'n andere bereidingswijze : de eieren mengen met de suiker (+ vanille suiker) ... Dit maakt het wel verwarrend ??

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?