Recept 45**** (24 stemmen)

Kaneelwafels met appel en vanille-ijs

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Weekmenu

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Hoge moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met een snuifje zout, het bakpoeder, de gries- en vanillesuiker.
  2. Smelt de Solo, in een andere kom, au bain-marie en klop er de eieren in los.
  3. Schil de appels en snij ze in zeer kleine blokjes. Verhit wat Solo, bak de appels gaar en kruid met de kaneel.
  4. Meng de bloem, het margarinemengsel en de appels. Roer stevig om en laat een uur rusten in de koelkast.
  5. Bak er vervolgens goudbruine wafeltjes van.
  6. Klop de room samen met de honing tot slagroom.
  7. Serveer de wafels met de honingroom en een bolletje vanille-ijs. Decoreer met een muntblaadje.
Tip

Voor een decoratieve afwerking: leg een vork op het bord en bestrooi rijkelijk met kaneel. Haal je vork weg en zie de afdruk ervan in de kaneel.

Giet over het vanille-ijs eventueel wat amaretto voor een dessert met nog meer impact. Of kies in de plaats van fruit in je wafelbeslag voor stukje speculoos, die zullen lekker karameliseren tijdens het bakken.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (23)

Gepost door Jine op 14 maart 2017 om 10u03

In het filmpje spreekt Jeroen over andere hoeveelheden zoals 3 eieren, 200g Solo enz, alsook 'n andere bereidingswijze : de eieren mengen met de suiker (+ vanille suiker) ... Dit maakt het wel verwarrend ??

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie