kalkoenstoofpotje met paprikatrio

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. - Snij de champignons in 4.
  4. - Snij de paprika’s en het rode pepertje in 2 en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snipper het pepertje fijn en snij de paprika’s in stukken.
  5. - Snipper het knoflookteentje en de koriander fijn.
  6. - Snij de uien in ringen.
  7. Bereiding
  8. (45 min.)
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak het kalkoenenstoofvlees 5 min. goudbruin. Kruid goed met peper, zout en de cayennepeper. Zet opzij.
  10. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een diepe pan en stoof de uiringen en het fijngesnipperde knoflook glazig.
  11. Voeg het fijngesnipperde pepertje en de champignons toe en bak ± 5 min.
  12. Voeg de stukjes paprika toe en laat 5 min. stoven.
  13. Overgiet met de tomatenstukjes en voeg het kalkoenenstoofvlees toe. Laat nog 30 min. stoven.
  14. Afwerking
  15. Verdeel het stoofpotje over de borden. Bestrooi met de fijngesnipperde koriander en serveer met basmatirijst, couscous, voorgekookte tarwegraantjes of gekookte aardappelen.
  16. Tip
  17. Voor extra pit kan u een mespunt sambal oelek of wat tabasco toevoegen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?