use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalkoensalmi in pizzakorst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalkoensalmi in pizzakorst

Kalkoensalmi in pizzakorst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g kalkoen in stukken
  • 50 g Solo margarine
  • 2 grote pakken pizzadeeg, vooraf gerold
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 kruidentuiltje
  • 0.5 fles droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 Knorr Bouillonketeltje Kip
  • 3 soeplepels Luikse stroop
  • 2 soeplepels olijfolie
  • Maïzena Express

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Bak de kalkoendelen in een grote pot in een beetje Solo tot ze een mooi kleurtje hebben.
  2. Fruit de ui en de wortel in het braadvocht. Blus na 5 minuten met de witte wijn en 25 cl water. Voeg het Knorr Bouillonketeltje, het kruidentuiltje en de stukken kalkoen toe. Laat 40 min sudderen met halfopen deksel.
  3. Bak de spekblokjes en laat ze uitlekken. Schep ze bij de bereiding en laat nog 5 min sudderen. Giet in een zeef en hou de dunne bouillon apart.
  4. Verwijder het kruidentuiltje en laat de bereiding lauw worden.
  5. Ontbeen de kalkoen en snij in stukjes. Voeg ze bij het mengsel met 2 eetlepels bouillon en breng op smaak.
  6. Verdeel in 6 porties. Snij elke pizzabodem in drie.
  7. Schep een portie kalkoensalmi op een deegdriehoek. Plooi dicht zoals een envelop en leg omgedraaid op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak zes ‘flappen' en bestrijk met losgeklopt ei.
  8. Bak de flappen ongeveer 25 minuten in de oven. Giet de apart gehouden bouillon in een kookpot. Voeg Luikse stroop toe en breng aan de kook.
  9. Bind de saus met Maïzena Express en kruid met peper en zout.
  10. Serveer de saus apart.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.